Näy ja rekrytoi yliopistoissa

Osaava työvoima on yrityksen tärkein voimavara. Vuonna 2022 olemme törmänneet sekä työvoimapulaan että ennätysmäärään avoimia työpaikkoja. Tässä kilpailutilanteessa organisaation kannattaa olla haluttu työpaikka ja pysytellä ajan hermolla opiskelijoiden odotuksista ja arvoista. Onnistunut rekrytointi edellyttää pitkäjänteistä työtä, näkyvyyttä ja positiivisen työnantajakuvan rakentamista opiskelijoiden arjessa. Yliopistot tarjoavat tähän erilaisia mahdollisuuksia aina mentoroinnista rekrytointiin.

Tutkittua tietoa ja monipuolista osaamista

Yliopistoissa tehtävä tutkimus tuottaa uutta tietoa, joka siirtyy koulutusten opintosisältöihin. Viime vuosina yliopistoissa on panostettu erityisesti innovaatiotoimintaan ja yritysyhteistyöhön, jolla pyritään ratkaisemaan uusia monimutkaisia yhteiskuntaamme kohtaavia haasteita. Tieteellinen ajattelutapa yhdistettynä innovointiin synnyttää yritysten tarvitsemaa osaamista.

Suomen yliopistoista osaamista löytyy teknisistä tieteistä humanistisiin aloihin ja opiskelijoiden osaaminen rakentuu laaja-alaisista kokonaisuuksista. Monipuoliseen koulutusalavalikoimaan yliopistoittain voit tutustua koulutusalaluettelossa.

Palkkaa harjoittelija

Intoa, osaamisen jakamista ja uuden oppimista molemmin puolin, sitä harjoittelu parhaimmillaan on. Palkkaamalla harjoittelijan laajennat verkostojasi tieteen maailmaan ja saat arvokkaan voimavaran organisaatioosi.

Tulee muistaa, että harjoittelu on harjoittelua ja ohjaamiseen tulee varata resursseja. Työtehtävien tulee olla riittävän monipuolisia, mutta asiantuntijaa harjoittelija ei voi korvata.

Erityisesti yliopistojen kansainväliset opiskelijat kaipaavat harjoittelupaikkoja. Yliopistoissa opiskelee parhaillaan yli 11 000 ulkomailta maisterin tutkintoaan suorittamaan tullutta opiskelijaa. Yrityksille kansainvälisen harjoittelijan palkkaaminen on erinomainen tapa kansainvälistyä. Monimuotoinen työyhteisö ruokkii luovuutta!

Palkkaus kertoo sinusta työnantajana ja vaikuttaa työnantajamielikuvaan. Yliopistot eivät pääsääntöisesti julkaise lainkaan palkattomia harjoittelupaikkoja ja edellyttävät, että palkkaus ylittää ainakin Kelan määrittelemän työssäoloehdon minimin (vähintään 1 283 e/kk, vuonna 2022).

Yliopistokohtaista tietoa harjoittelusta:

Ilmoita työ- ja harjoittelupaikoista yliopistoissa maksutta

JobTeaser-alustaa käyttävät Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistot, Hanken, Åbo Akademi sekä Aalto- ja LUT-yliopistot. Valojobs tavoittaa Vaasan, Oulun ja Lapin yliopistojen opiskelijat.

Kummassakin palveluissa voit kohdentaa ilmoituksesi yhdeltä lomakkeelta valitsemillesi yliopistoille ja ilmoittaminen on maksutonta!

Ilmoita yliopistoissa -osiosta löydät tarkempaa tietoa ja ohjeistusta JobTeaser- ja Valojobs-palvelujen käytöstä.

Poimintoja yliopistojen rekrytointitapahtumista

Rekrytointitapahtumat ovat merkittävä tapa näkyä kampuksilla. Perinteisten messujen oheen on kehitelty uusia konsepteja. Yliopistoittain listaan on koottu muutamia poimintoja yliopistojen rekrytointitapahtumista. Kaikista tapahtumista ei ole vielä tietoa ja tarjontaa kannattaakin seurata yliopistojen sivuilta.

Aalto-yliopisto

Helsingin yliopisto 

Kauppakorkeakoulu Hanken

LUT-yliopisto 

Oulun yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto

Yliopistojen yhteystiedot

Kaikkien yliopiston yhteystiedot löydät Aarresaaren yhteystiedot sivulta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, Aarresaari