Ohjeita paikkatarjousten selailuun

Selailunäkymässä näkyvät työnantajien yliopistolle ilmoittamat työpaikat, harjoittelupaikat sekä opinnäyteaiheet. Poistamalla ja lisäämällä valintatäpliä, voit valita mitkä näkyvät listauksessa. Paikkatarjouksen tyyppi näkyy myös listauksessa ilmoituksen otsikkorivillä.

Ilmoitusten kokonaismäärä näkyy listauksen yläpuolella olevassa otsikkopalkissa. Sivulla näkyy oletuksena 100 ilmoitusta, voi myös valita näkymään 20, 50 tai kaikki ilmoitukset kerralla. Alareunan nuolista pääset liikkumaan listauksessa seuraavalle sivulle, listan loppuun ja takaisin.

Paikkatarjouksia voi järjestää näkymässä eri järjestykseen näpäyttämällä otsikkopalkin tekstejä Alue, Ilmoitus julkaistu, Hakuaika päättyy.

Tarkennettu haku > avaa lisää hakumahdollisuuksia. Tarkennettua hakua vastaavat ilmoitukset näkyvät heti paikkalistauksessa. Tarkennetun haun kriteerit voi tyhjentää esim. uutta hakua varten painikkeesta Tyhjennä haku. 

Vapaa sanahaku etsii ko. sanaa ilmoituksen kaikista kentistä.

Voit hakea ilmoituksia aluejaottelun mukaisesti. Tarkemmat aluehaut esim. kaupungin nimen mukaan voit tehdä vapaalla sanahaulla. Tarkimmat tiedot sijainnista löydät ilmoituksen tiedoista.

Voit hakea ilmoituksia myös koulutusaloittain. Koulutusaloittainen haku perustuu työnantajan ilmoituksessaan esittämään toiveeseen, mille koulutusalalle paikkaa on haluttu tarjota. Työnantaja on voinut tarjota paikkaa myös laajasti eri aloille esim. kesätyöpaikat tai opintojen oheen sopivat paikat, katso siis paikkatarjouksia eri koulutusaloilta ja myös hakukriteerillä Ei koulutussidonnainen. Koulutusalajaottelua tarkemmat haut esim. pääaineen mukaan voi tehdä vapaalla sanahaulla.

Tarkennetussa haussa voit valita Työaika-kentästä näkyvätkö listauksessa esim. osa-aika tai tuntityöt tai voit valita vain kesätyöt. Työaika muu voi tarkoittaa esimerkiksi alihankinta- tai yrittäjätyötä, freelancer työtä tai esim. opinnäytetyön tekemistä stipendillä.

Tarkennetun haun kohta Suomen- tai ruotsinkielen taito ei ole tehtävässä välttämätön kertoo työnhakijalle, että työnantajan ilmoituksen mukaan tehtävään voidaan harkita henkilöä, jonka äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi. Tätä voi käyttää myös hakukriteerinä ilmoituksille. Täsmällisemmin kieliosaamisesta kerrotaan ilmoituksen sisällössä.

Ilmoituksia voi selata suomen-, ruotsin- ja englanninkielisen käyttöliittymän avulla. Voit vaihtaa kielen ilmoitusnäkymän oikeasta yläkulmasta.

Paikkalistauksessa näkyvien paikkatarjousten tiedot ovat työnantajien ilmoittamia ja he vastaavat ilmoitusten oikeellisuudesta ja sisällöstä. Palautetta työpaikkailmoituksista ja esimerkiksi epäilyttävistä ilmoituksista voit lähettää yliopistosi ura- ja rekrytointipalveluihin.