Näin tavoitat opiskelijat ilmoituksellasi

Hyvin laadittu ilmoitus herättää opiskelijoiden huomion. Kokosimme hyödyksesi muutaman vinkin JobTeaser-palvelun tehokkaaseen käyttöön.

Yliopistojen työnvälitysalustat on tarkoitettu työ- ja harjoittelupaikkailmoituksille sekä lopputyötarjouksille, jotka soveltuvat yliopisto-opiskelijoille tai yliopistotutkinnon suorittaneille työnhakijoille. Työtehtävien tulee edellyttää akateemisia opintoja ja tukea opiskelijan opintoja tai työllistymistä tutkinnon jälkeen.

Ilmoituksen otsikko

JobTeaserissa ilmoitat ympäristössä, jossa haetaan paljon harjoittelijoita. Pelkkä ”Harjoittelija” ei siis erotu joukosta eikä kerro hakijalle juurikaan mitään. Kerro otsikossa mahdollisimman tiiviisti tehtävän ydin. Hyviä otsikoita ovat esim. Harjoittelija leväseurantaan ja vesistöjen tilan selvityksiin tai Ulkoministeriön henkilöstöyksikkö hakee HR-asioista ja palvelussuhdejuridiikasta kiinnostunutta korkeakouluharjoittelijaa.

Työn luonne/harjoittelu

Harjoittelupaikkojen osalta yliopistot edellyttävät, että harjoittelusta maksettava palkka on ilmoitettava. JobTeaserissa ei julkaista harjoittelupaikkoja, joissa palkka alittaa Kelan määrittelemän palkansaajan työssäoloehdon mukaisen vähimmäispalkan (vuonna 2022/1 283 e/kk). Mikäli harjoittelijan palkkaamiseen edellytetään yliopiston maksamaa harjoittelutukea, on sen tultava selkeästi ilmi tehtävänkuvauskentässä.

Yhteystiedot

Lisää yhteyshenkilön yhteystiedot Tehtävän kuvaus -kenttään. JobTeaser-rekrytointitilin haltijan yhteystiedot eivät näy julkaistavassa ilmoituksessa opiskelijoille. Kaikissa paikkatarjouksissa tulisi olla sen henkilön yhteystiedot, jolta voi kysyä lisätietoja tehtävästä.

Kesätyöhaut/trainee-ohjelmat

Jos organisaationne hakee kymmeniä tai peräti satoja työntekijöitä samassa ohjelmassa, kannattaa JobTeaseriin tehdä ainakin muutamia erillisiä ilmoituksia ohjelman erilaisista tehtävistä. JobTeaserissa yhdelle ilmoitukselle voit valita vain yhden tehtäväalueen, esim. insinööritieteiden ja viestinnän tehtävät on hyvä erottaa omille ilmoituksilleen. Opiskelijat seuraavat valitsemiaan tehtäväalueita omassa näkymässään.

Useiden JobTeaser-alustojen käyttö

JobTeaseria käyttävät yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Yliopistoille voit välittää ilmoituksesi yhteisellä multipostauslomakkeelle Aarresaari.net-sivustolta, mutta ammattikorkeakouluihin sinun tulee jättää ilmoituksesi kuhunkin korkeakouluun erikseen. Jos hyödynnät useita JobTeaser-alustoja, käytä selaimestasi incognito/anonyymi-ikkunaa, kun jätät paikkatarjouksen. Et voi olla kirjautuneena eri korkeakoulujen tai Aarresaaren JobTeaser-alustoille yhtä aikaa samalla selaimella.

Palvelulupauksemme on julkaista ilmoituksenne kolmen arkipäivän sisällä. Kiireisinä aikoina emme voi taata ilmoituksen julkaisua nopeammin.

Lisätietoja:

Jos sinulla on kysyttävää JobTeaser-palvelusta, ota yhteyttä Aarresaaren JobTeaser-tiimiin, email: jobteaser@aarresaari.net.

Julkaistu:

01.02.2022

Kategoriat:

Työnantajayhteistyö