Aarresaari.net: yli 3,3 milj. käyntiä vuoden alusta

Aarresaari.net työpaikka- ja harjoittelupaikkavälitys on yksi Suomen suosituimmista rekrytointisivustoista. Tämän vuoden syyskuuhun mennessä Aarresaari.net palvelussa on välitetty jo 7500 työpaikka-, harjoittelupaikka- ja opinnäytetarjousta yliopisto-opiskelijoille ja vastavalmistuneille ja käyttäjäseurannan mukaan näitä paikkoja on käyty katsomassa 3,3 miljoonaa kertaa.

Yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden ylläpitämä verkkopalvelu tarjoaa työnantajalle vaivattoman kanavan yliopisto-opiskelijoiden tavoittamiseen. Yhdellä ilmoituksella työnantaja saa näkyvyyttä eri yliopistojen ja eri alojen opiskelijoiden keskuudessa. Palvelu on maksuton ja rekisteröitymättä kaikkien työnantajien käytettävissä.

Työtä etsivät opiskelijat ja vastavalmistuneet seuraavat tarjontaa aktiivisesti. Aarresaari.netin sivustolla on 1.1.-30.9.2016 välillä käyntejä yli 3,3 miljoonaa kertaa ja käyttäjiä palvelulla on yli 210 000. Paikkatarjonta vaihtuu tiuhaan ja käyttäjät seuraavat tarjontaa säännöllisesti. Vuosittain helmikuussa paikkatarjonta ja kävijämäärät ovat suurimmat, kun yliopisto-opiskelijat etsivät harjoittelu- ja kesätyömahdollisuuksia. Aarresaari.net sivuilta yliopistojen yhteystiedoista löytyvät suorat linkit yliopistojen työpaikkasivuille, joissa palvelun kautta jätetyt ilmoitukset julkaistaan.

Onko suomen tai ruotsin kielen taito välttämätön työssä?

Kansainväliset osaajat ovat Suomen elinkeinoelämälle tärkeä voimavara. Ulkomaisen opiskelijan ohuet verkostot suomalaisessa työelämässä sekä työpaikkojen kielitaitovaatimukset vaikeuttavat ensimmäisen kontaktin löytymistä.

Aarresaari.netissä tätä kohtaamista on haluttu edistää niin, että työnantaja voi paikkaa jättäessään ilmaista, mikäli suomen tai ruotsin kielen taito ei ole edellytys tehtävässä. Tämä auttaa ulkomaista opiskelijaa työpaikkojen löytymisessä silloin, kun kielitaito on vasta kehittymässä. Esimerkiksi lokakuun alussa tällaisia paikkatarjouksia on ollut välityksessä yli 60.

Suuri kiitos palvelun löytäneille työnantajille aktiivisesta yhteydenpidosta ja palautteesta. Kehitämme palvelua edelleen, jotta teidän hyvät työt ja meidän hyvät opiskelijat kohtaisivat!  

Aarresaari-verkoston koordinaattori
Jan Kraufvelin, Åbo Akademi
koordinaattori@aarresaari.net

***

Aarresaari on Suomen akateemisten rekrytointipalvelujen muodostama verkosto, johon kuuluvat yliopistoissa toimivat ura- ja rekrytointipalvelut. Yli  20-vuotias verkosto on ollut vahvasti mukana kehittämässä yliopistojen työelämäyhteyksiä ja lisäämässä opiskelijoiden työelämävalmiuksia. Verkosto toteuttaa myös valmistuneiden uraseurantaa, josta saadaan työelämäpalautetta yliopiston koulutuksen tueksi. Juuri nyt käynnissä on 2011 valmistuneiden uraseuranta.

Verkoston jäsenyliopistot:

Aalto-yliopisto, Hanken School of Economics, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto,  Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.